• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026, 8:51
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Δυνατή συμμετοχή του Δήμου Πάργας στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2021-2027 με δύο στρατηγικές προτάσεις

Από Preveza Post
4 Ιουλίου 2025
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Ο Δήμος Πάργας αξιοποιεί ενεργά τις ευκαιρίες διασυνοριακής συνεργασίας και ανακοινώνει την έγκριση δύο καινοτόμων προτάσεων στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα – Αλβανία 2021-2027, αναλαμβάνοντας μάλιστα  στην μία εκ των δύο τον ρόλο του επικεφαλής εταίρου.

Η πρώτη πρόταση αφορά τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου στον Μεσοπόταμο, με σκοπό την προβολή της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Νεκρομαντείου του Αχέροντα και την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής ως σημείου παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες παρουσίασης και αφήγησης.

Η δεύτερη πρόταση στοχεύει στην κατασκευή και εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων παρακολούθησης του μικροκλίματος στην περιοχή. Μέσω αυτής της δράσης, ο Δήμος Πάργας επιδιώκει να στηρίξει ουσιαστικά τον αγροτικό τομέα, παρέχοντας ακριβή δεδομένα για τη βελτίωση των καλλιεργειών και τη θωράκιση απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Οι δύο αυτές προτάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου Πάργας για βιώσιμη ανάπτυξη, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Πάργας παραμένει προσηλωμένος στην αξιοποίηση κάθε δυνατής ευκαιρίας για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με εθνικούς και διεθνείς φορείς.



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν συνομιλίες με το Ιράν

Next Post

Nordic Monitor: Τουρκία και Συρία διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους

Next Post

Nordic Monitor: Τουρκία και Συρία διεξάγουν μυστικές συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.