• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, 2:17
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

«Μήνυμα αντεπίθεσης από τους αγροτοκτηνοτρόφους της Πρέβεζας – Συλλαλητήριο και αποκλεισμός της Εθνικής Οδού!»

Από Preveza Post
25 Οκτωβρίου 2025
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα έστειλαν οι αγροτοκτονητρόφοι της Πρέβεζας οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στο Λούρο το πρωί της Παρασκευής, με αφορμή και τη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Πρέβεζας Άρτας όσοι ώρα διήρκησε η κινητοποίηση.

Στης επιπτώσεις από την ζωονόσου αναφέρθηκε  ο Κλινάκης Σπύρος μέλος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Πρέβεζας τονίζοντας;

Σε μια δύσκολη στιγμή για όλη την αγροτική οικονομία, με τις ζωονόσους που θερίζουν το ζωικό κεφάλαιο έχοντας αντίκτυπο, όχι μόνο στο εισόδημα πρώτα απ’ όλα των κτηνοτρόφων, αλλά και των αγροτών που παράγουν ζωοτροφές. Με αντίκτυπο όμως και στην κοινωνία. Γιατί το γάλα που παράγεται από αυτά τα ζώα που σφαγιάζονται, δεν αντικαθιστάτε εύκολα. Αντικαθιστάτε με παγοκολόνες αμφίβολης ποιότητας και ταΐζουν τον κόσμο και τα παιδιά μας. Αντικαθιστάτε με κρέας, το οποίο είναι κατεψυγμένο 1,5 και 2 χρόνια και κάποιοι κερδίζουν στην πλάτη του κόσμου, και των κτηνοτρόφων και των αγροτών, αλλά και των καταναλωτών που είμαστε όλοι.

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Άμεση καταβολή όλων των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.

Ουσιαστικές αποζημιώσεις και μέτρα ανάσχεσης της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού για τα ζώα που χάθηκαν και αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.

Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο.

Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με δημοσιοποίηση των ονομάτων και χωρίς να φορτωθούν οι αγρότες τα πρόστιμα.

Στις αιτίες του ξεκληρίσματος των αγροτοκτηνοτρόφων  αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τάκης πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωρωπού-Λούρου:

Είναι η ίδια η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγεί σε αδιέξοδο, μας ξεκληρίζει. Εμάς τους μικρούς, τους μεσαίους, τους βιοπαλαιστές, κτηνοτρόφους, αγρότες βλέπουμε που οδηγούμαστε μέρα με την ημέρα στην καταστροφή. Παλεύουμε για να κρατηθούμε στη ζωή, να μείνουμε στα χωριά μας. Παλεύουμε ενάντια σε μια πολιτική που μας διώχνει από τα χωριά μας. Μας θέλει υποταγμένους, μας θέλει ξεκληρισμένους, φτωχούς. Μας θέλει τα παιδιά μας να μην έχουν δασκάλους, να μην έχουν γιατρούς, να μην έχουν νοσοκομεία. Μας διώχνει από τα σπίτια μας τα ίδια. Βλέπουμε πώς κινείται η ζωή, όχι μόνο στις πόλεις αλλά και εδώ στην επαρχία. Άνθρωποι φτωχοί διώχνονται μέσα από τα σπίτια τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Στο σύντομο χαιρετισμό ο Μπάμπης Μπισλής μέλος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Άρτας τονισε:

Ήρθαμε εδώ σήμερα για να βαστήξουμε. Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Ήρθαμε εδώ όχι με μια σκοπιμότητα εθιμοτυπική, όχι γιατί μας αρέσει να βγαίνουμε στους δρόμους, μας αρέσει να καθόμαστε και στα σπίτι μας και να διασκεδάζουμε. Ήρθαμε εδώ γιατί αυτή η πολιτική, η οποία εξαφανίζει αυτό το κλάδο, είναι πολιτική που εκπορεύεται από αλλού, είναι πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολιτική που στοχεύει πανευρωπαϊκά, αλλά και τοπικά εδώ στη χώρα μας στο να συρρικνώσει την αγροτική παραγωγή, να τις συγκεντρώσει σε λίγα χέρια. Δεν τους φτάνει και δεν τους αρκεί και δεν θέλουν να ταΐσουν το λαό. Θέλουν να πουλάνε βιομηχανικά προϊόντα σε τρίτες χώρες και να εισάγουν από αυτές. Ήρθαμε να δώσουμε ένα μήνυμα. Σήμερα συνεδριάζει η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ακριβώς για αυτό το λόγο. Ακριβώς για να δώσει αυτό το μήνυμα. Το κίνημα είναι εδώ και παραμένει ισχυρό.



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Σταμάτης Φασουλής για Σαββόπουλο: Δεν ξέρω αν χωρίς εσένα θα ήταν τόσο πλούσιο το ελληνικό τραγούδι

Next Post

Σύνοδος του «Συνασπισμού των Προθύμων» για την Ουκρανία στο Λονδίνο

Next Post

Σύνοδος του «Συνασπισμού των Προθύμων» για την Ουκρανία στο Λονδίνο

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.