• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2026, 7:30
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την εορτή των 200 ετών – On Preveza News

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
25 Μαρτίου 2021
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


“Αγαπητοί Δημότες,

αγαπητά μας παιδιά και αγαπητοί μας συντοπίτες ανά την Ελλάδα και την Οικουμένη,

Χρόνια πολλά !  Ζήτω το Έθνος και η Ελλάδα μας! 

Η Παναγία που σήμερα γιορτάζει, να ευλογεί τα σπιτικά όλων με υγεία και προκοπή!

Σήμερα 25η Μαρτίου 2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, μαζί με όλους τους Έλληνες αλλά και τους λαούς όλης της Οικουμένης που αυτή την ημέρα ντύθηκε τιμητικά στα γαλανόλευκα της Ελλάδας, τιμούμε με πατριωτικό φρόνημα ομοψυχίας και με τον υπέρτατο απαιτούμενο σεβασμό, την Εθνική Επέτειο ορόσημο του Γένους μας !

Με τεράστια ευθύνη ως προς το μεγαλείο των αγώνων των προγόνων μας, για του Χριστού την πίστη την Αγία και την Ελευθερία από την σκλαβιά 400 ετών από τους Οθωμανούς και υπό το κάλεσμα του «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» του Ρήγα, κλίνουμε άπαντες ευλαβικά το γόνυ στο αιώνιο μνημείο των θρυλικών ηρώων της εθνεγερσίας του 1821.

Τιμούμε με Δόξα και Τιμή την αιωνία μνήμη και προσφορά των θρυλικών οπλαρχηγών σαν το δικό μας Οδυσσέα Ανδρούτσο, ανώνυμων και επώνυμων ανδρών και γυναικών θυμάτων της σκλαβιάς, μαχητών και εμπνευστών του αγώνα όπως της Φιλικής Εταιρείας και της Δέσπως Μπότση του τόπου μας, αλλά και παιδιών ακόμα και αγέννητων, όπως αυτά στα σπλάχνα των Σουλιωτισσών μανάδων τους, που έφυγαν ελεύθερα ως Έλληνες, πριν καν γεννηθούν σκλάβοι, στο βράχο του χορού αυτοθυσίας και ελευθερίας, εδώ στο Ζάλογγο.

Ως Δήμαρχος Πρέβεζας και ως Πρόεδρος της θεσμικής Επιτροπής «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» του επίσημου πρωτοκόλλου εορτασμών για τα 200 χρόνια ελευθερίας, νιώθω πρόσθετα, στην ήδη υψηλή συγκίνηση ευθύνης της ξεχωριστής επετείου, τη στεναχώρια αλλά και τον εγκλωβισμό που σε όλους μας προκαλεί η θανατηφόρα πανδημία, η οποία μας υποχρεώνει και μας δεσμεύει στις λιτές εκδηλώσεις πάντα όμως με αφετηρία και προτεραιότητα την ευθύνη για τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Είμαι όμως πεπεισμένος, ότι και πάλι η Ελευθερία θα νικήσει το σκότος! Η «Ελευθερία» του προγράμματος εμβολιασμού θα κερδίσει 200 χρονιά μετά μια νέα σκλαβιά, αυτή του αόρατου εχθρού και όλοι μας πάλι θα βγούμε νικητές, ασφαλείς και υγιείς παίρνοντας πίσω τις ζωές μας σε μία νέα κανονικότητα, την οποία τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη και προσμένουμε.

Οι αγώνες και οι θυσίες του Γένους για ελευθερία και ανεξαρτησία, η πορεία της Πατρίδας μας έως και σήμερα, μας ορίζει και μας ορκίζει για ένα υψηλό και ιερό καθήκον. Αυτό της προάσπισης των παρακαταθηκών, των παραδόσεων και των εθνικών μας αξιών ενώ παράλληλα «κτίζουμε» και πράττουμε το καθήκον μας για την ανάπτυξη και την προοπτική ευημερίας της σύγχρονης Ελλάδας της αυτοπεποίθησης, στη νέα εποχή των τεχνολογιών και της ψηφιακής εξέλιξης!

Τη δημιουργία της σύγχρονης δυναμικής Ελλάδας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη που σήμερα σύσσωμη τιμά την Εθνική μας επέτειο και της Ελλάδας με τη στρατηγική των ισχυρών μας νέων συμμαχιών, δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.

Όμως, 200 χρόνια μετά. προς όλους αυτούς που έχυσαν το αίμα τους, στο τιμημένο αιώνιο μάρμαρο των εθνικών αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία για τα ιερά και όσια του Γένους μας, έχουμε ένα πρωταρχικό καθήκον ως προσωπικότητες και ο καθένας μας ξεχωριστά προς το συνάνθρωπο!

Το υψηλό καθήκον της πνευματικής ανάτασης μέσα από την παιδεία, τη μόρφωση, την πίστη και την καλλιέργεια. Το πρωταρχικό καθήκον του να σεβόμαστε και ν’ αγαπάμε τον πλησίον μας, υπερασπίζοντας τις ελευθερίες αλλά και συνάμα απαιτώντας τις υποχρεώσεις του προς την Ελλάδα, προς το κοινωνικό σύνολο και προς εμάς τους ίδιους αντίστοιχα.

Το καθήκον του να πορευόμαστε όλοι με ήθος και με ομοψυχία, εκμηδενίζοντας το προδοτικό για τον άνθρωπο «εγώ» σπάζοντας την αιώνια κατάρα της διχόνοιας και κάθε προσωπικής ματαιοδοξίας αλλά και κάθε μισαλλοδοξίας που τυφλώνοντας τους σκλάβους τους πληγώνουν μα ευτυχώς δεν νικούν τους ελεύθερους προς το καλό!

Ο Αρχιστράτηγος του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τόνισε στον ιστορικό του λόγο στην Πνύκα, μπροστά σε μαθητές και ελεύθερους Έλληνες, μπροστά στο μέλλον της πατρίδας μας το 1838 δίπλα στην Ακρόπολη σαν να ήθελε να σμιλευτεί το μήνυμα στα μάρμαρα και να μείνει στους αιώνες προς τα τέκνα της Ελλάδας,

«Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε»

Ας το κάνουμε λοιπόν πράξη με ομοψυχία και ήθος!
Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

Τιμή και δόξα στους ήρωες του Γένους, η Πρέβεζα υποκλίνεται και σας τιμά αιώνια!”

Δείτε το μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας:



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Μακρόν για 25η Μαρτίου στα ελληνικά: Η δική σας ελευθερία είναι η δική μας – ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κόσμος

Next Post

Στον Πρίγκιπα Κάρολο το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών – ΦΩΤΟ | ενότητες, πολιτική

Next Post

Στον Πρίγκιπα Κάρολο το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών - ΦΩΤΟ | ενότητες, πολιτική

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.