Αγρότες: Nέες κινητοποιήσεις ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των αγροτών η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12:00, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων των αγροτών. Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Οι αγρότες συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα στις εθνικές οδούς και διαμαρτυρίες σε πόλεις της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. 

Έκλεισαν Εθνικές Οδοί 

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου, στο ύψος της Γαλάτιστας προχώρησαν και σήμερα από τις 7 το απόγευμα αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Ο αποκλεισμός αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 10 το βράδυ.

Για 15 λεπτά αγρότες απέκλεισαν συμβολικά, το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο ύψος των Νέων Μαλγάρων.

Εξάλλου, αγρότες απέκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο ύψος της Παραλίμνης.

Τρίκαλα: Με εκατοντάδες τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης

Το απόγευμα της Δευτέρας αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη των Τρικάλων με περισσότερα από 200 τρακτέρ.

Το ραντεβού δόθηκε στο ύψος του κόμβου Καλαμπάκας (ΟΑΕΔ) και έκαναν την πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης των Τρικάλων και από εκεί το ραντεβού ήταν στο κόμβο Μεγαλοχωρίου, όπου τους περίμεναν οι αγρότες που βρισκόταν εκεί.

Δείτε βίντεο από το trikalaola.gr:

Σπάρτη: Αγρότες πέταξαν άχυρα και έχυσαν γάλα 

Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους αγρότες της Λακωνίας, οι οποίοι τη Δευτέρα έδωσαν δυναμικό «παρών» στη Σπάρτη. Ειδικότερα, οι αγρότες συναντήθηκαν στην είσοδο της πόλης και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, όπου πέταξαν άχυρα κι έχυσαν γάλα, προς ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, στο πέρασμα τους στο κέντρο της Σπάρτης, δημιουργήθηκε ένταση με τις αρχές, καθώς προσπάθησαν να ανεβάσουν τα τρακτέρ στην πλατεία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Λυκούργου για αρκετά λεπτά.

Ακολούθως εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Δείτε βίντεο από το Flynews.gr:





Πηγή

www.real.gr

Next Post