[adrotate banner="16"]
ADVERTISEMENT

Εκρηξη στη Σταδίου: Τι εκτιμούν οι Αρχές


Προβληματίζει τις αστυνομικές Αρχές η βομβιστική επίθεση απέναντι από το υπουργείο Εργασίας. Την ευθύνη ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα»

Ο εκκωφαντικός ήχος του εκρηκτικού μηχανισμού θέτει σε κόκκινο συναγερμό ΕΛ.ΑΣ και Αντιτρομοκρατική.

Από το ωστικό κύμα της έκρηξης προκλήθηκαν υλικές ζημιές τόσο στην πρόσοψη του υπουργείου Εργασίας όσο και στα καταστήματα της περιοχής.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega καταγράφεται η στιγμή της έκρηξης μέσα από κατάστημα στην οδό Σταδίου.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο κρεμασμένo σε κάγκελο απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας μπροστά σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, το οποίο είναι κλειστό καθώς είναι σε διαδικασία ανακαίνισης. Οι ειδικοί της Αστυνομίας εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε εκεί προκειμένου το ωστικό κύμα της έκρηξης να κατευθυνθεί προς το Υπουργείο Εργασίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Πριν την έκρηξη προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αρχικά ο άγνωστος προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά αλλά στην συνέχεια ξανατηλεφώνησε διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί απέναντι από το Υπουργείο στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Επιπρόσθετα ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που εμφανίζεται για πρώτη φόρα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ το κέντρο της ‘Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών στις 00:48. Η αστυνομία απέκλεισε αμέσως τον χώρο και προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσμαζόγλου.

Παράλληλα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Ο μηχανισμός, όπως διευκρίνισε η ΕΛΑΣ, εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Οι Αρχές εξετάζουν καρέ – καρέ τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με το Mega, το κύριο σενάριο που εξετάζεται από τις Αρχές είναι να έφθασε ο βομβιστής στο σημείο από το απέναντι πεζοδρόμιο πεζός, να άφησε το σακίδιο του  – και μάλιστα με κατεύθυνση τέτοια ώστε από την έκρηξη να προκληθούν ζημίες στο υπουργείο –  και στην συνέχεια να απομακρύνθηκε και πάλι πεζός.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι λίγα μέτρα παρακάτω τον βομβιστή θα περίμενε κάποιος συνεργός του – ίσως με κάποια μοτοσικλέτα για να διαφύγουν.

Τα «συγκοινωνούντα δοχεία» της τρομοκρατίας

Η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», που ανέλαβε την ευθύνη, με την συγκεκριμένη ονομασία είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Η ονομασία της ωστόσο παραπέμπει στην παλιότερη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στην Αντιτρομοκρατική στην παρούσα φάση δεν μπορούν να συνδέσουν τις δύο οργανώσεις άμεσα αφού η παλιά οργάνωση έκανε ένοπλες επιθέσεις με Καλάσνικοφ και όχι βομβιστικές

Οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση να αποτελείται από παλιούς καθοδηγητές που έχουν στρατολογήσει νέα μέλη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.





Πηγή

www.real.gr

Next Post