Καιρός: Πλημμύρισαν οι δρόμοι σε χωριά της Μαγνησίας – Πού χιόνισε


Σε εξέλιξη βρίσκεται κακοκαιρία εξπρές η οποία επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας.

Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στη Θεσσαλία, με δρόμους να πλημμυρίζουν τη Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά της Μαγνησίας. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Δυνατή βροχή και στο Νέο Μοναστήρι με 28.8 χιλιοστά και στις υπόλοιπες περιοχές του Δομοκού, όπως και της κεντρικής Θεσσαλίας. Αρκετά πιο μακριά τα 22.6 χιλιοστά που έπεσαν μέχρι αυτή την ώρα στη Στεφάνη Βοιωτίας.

Δείτε βίντεο από τις Μηλιές Πηλίου:

Πού χιόνισε

Xιόνια σημειώθηκαν σε μεγάλα υψόμετρα της κεντρικής Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής (19/4), όπως στην Οξυά Φθιώτιδας σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπως αναφέρει το Lamia Report. Χιόνι έπεσε και στο Βελούχι και τον Παρνασσό, ενώ χιόνι με χιονόνερο έπεσε και σε περιοχές της Οίτης και των Βαρδουσίων.

Σε τουλάχιστον έξι περιοχές, όπου το Meteo.gr έχει μετεωρολογικούς σταθμούς, η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν. Μέσα σε αυτές περιοχές του Παρνασσού και το Μαυρολιθάρι Οίτης.

Δείτε βίντεο:

Χιόνια και στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ προβλέπονται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Ανατολική Θεσσαλία

Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)

Νότια Πιερία

Βόρεια Εύβοια

Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)

Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:





Πηγή

www.real.gr

Next Post