ADVERTISEMENT

Καταγγελίες για «εισβολή» της ΕΛΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας


Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, μέλη των οργανώσεων ΝΑΡ και νΚΑ Κρήτης, με αφορμή την εισβολή – όπως καταγγέλλουν – στο σπίτι φοιτήτριας, μέλους της νΚΑ Ρεθύμνου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ATTACK Κρήτης, και την επακόλουθη προσαγωγή της.

Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την εισβολή στην οικία της φοιτήτριας της Κοινωνιολογίας, αλλά και άλλων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και την προσαγωγή τους στην Ασφάλεια, στο πλαίσιο, όπως εκτιμούν, επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό εκείνων που έγραψαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Οι διαμαρτυρόμενοι μιλάνε για αδικαιολόγητη πράξη, και για στοχοποίηση φοιτητών εξαιτίας της πολιτικής και συνδικαλιστικής τους δράσης. Υπενθυμίζουν μάλιστα το γεγονός, ότι μέλη των συγκεκριμένων οργανώσεων (ΝΑΡ και νΚΑ) πριν λίγο καιρό είχαν κρεμάσει γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, και τότε το πανό κατέβηκε κατόπιν παρέμβασης επιχειρηματιών και της αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και η Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ), αναφέρεται πως πρόκειται για μία επίθεση “…που εξαπολύεται σε κάθε άκρη της χώρας και βάζει στο στόχαστρο νέους και νέες κομμουνιστές και κομμουνίστριες, αγωνιστές και αγωνίστριες των φοιτητικών συλλόγων, των εργατικών σωματείων και του νεολαιίστικου κινήματος, που δίνουν αγώνες σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονίες και δεν είναι τυχαία. Ενοχλεί η αντικαπιταλιστική αριστερά και η δράση της στο εργατικό και φοιτητικό κίνημα, ενοχλεί που παίζει πρωτοπόρο ρόλο στην σύνδεση τους με τα αντιπολεμικά συνθήματα που αντηχούν σε όλο τον κόσμο ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, την γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, τους άδικους καπιταλιστικούς πολέμους”.

Κάνουν λόγο επίσης για αγώνες της νέας γενιάς: “Στην εποχή της ακρίβειας, της διαρκώς εντεινόμενης υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων και της ανύπαρκτης φοιτητικής μέριμνας, την εποχή των αμέτρητων Airbnb, των αβάσταχτων για την τσέπη της πληττόμενης νεολαίας ενοικίων και της μετατροπής των νησιών, και δη της Κρήτης, σε τεράστια τουριστικά θέρετρα… Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα κέρδη του κεφαλαίου και όχι οι ανάγκες της νεολαίας, που με τα χίλια ζόρια προσπαθεί να τα βγάλει πέρα για να σπουδάσει, ή να ζήσει απλά σε τουριστουπόλεις. Η απάντηση θα δοθεί από το οργανωμένο, πολιτικό, λαϊκό κίνημα, από την αγωνιζόμενη νεολαία, τους εργαζόμενους, από όσους πνίγει αυτό το σύστημα και ψάχνουν τρόπους να το ανατρέψουν! Μέσα από δυνατούς, ανεξάρτητους και μαχητικούς φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία, να δώσουμε αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια”. 





Πηγή

www.real.gr

Next Post