ADVERTISEMENT

Οι μαρτυρίες για τις επιθέσεις και τα νέα βίντεο-ντοκουμέντα


Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός υπόπτου έχουν εξαπολύσει οι αρχές, μετά τις καταγγελίες δυο νεαρών γυναικών και μιας 13χρονης ότι μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ημερών, δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από άγνωστο στα Εξάρχεια.

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία, ύστερα από καταγγελίες γυναικών για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους από άγνωστο στην περιοχή των Εξαρχείων μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο ημερών.

Το χρονικό των καταγγελιών και οι αυτόπτες μάρτυρες 

Σην πρώτη περίπτωση, μια 13χρονη κατήγγειλε στο τμήμα Ασφάλειας Εξαρχείων, ότι στις 18 Νοεμβρίου στις 14.05 μετά το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν στην οδό Βαλτετσίου ένας άγνωστος την πλησίασε και αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της. Όμως, όπως κατέθεσε η ανήλικη, έβαλε τις φωνές και ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή.  

«Δεν είχε χτυπήσει το κορίτσι, ευτυχώς δεν είχε χτυπήσει και απλά ήταν πολύ ταραγμένη και προσπαθήσαμε να την συνεφέρουμε» αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 07:15 το πρωί της 20ης Νοεμβρίου, μια 29χρονη, κατήγγειλε, επίσης, στο Τμήμα Ασφαλείας των Εξαρχείων ότι ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Νικηταρά, ένας άγνωστος με χρήση βίας, αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.  

«Ακούσαμε κάτι φωνές και ουρλιαχτά. Βγήκαμε έξω να δούμε τι συμβαίνει και είδαμε κάποιον που ήταν πάνω σε μία κοπελίτσα μικρή. Αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή, έβαλα τις φωνές και αυτός φοβήθηκε» περιγράφει ένας μάρτυρας.

Δέκα λεπτά αργότερα στις 07:25 της 20ης Νοεμβρίου, αυτή την φορά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής καταγράφηκε ακόμη ένα περιστατικό. Μία 27χρονη, κατήγγειλε ότι δέχθηκε παρόμοια επίθεση αλλά εκείνη αντιστάθηκε και κατάφερε να ξεφύγει.

«Ήταν ανοιχτόχρωμος, μέτριου αναστήματος με κοντό μαλλί» λέει για τον δράστη ο μάρτυρας.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του «δράκου» των Εξαρχείων από το real.gr

Το real.gr εξασφάλισε νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του «δράκου» των Εξαρχείων.

Στα πλάνα φαίνεται ο δράστης να εντοπίζει ένα από τα θύματά του και να κινείται προς το μέρος της επιταχύνοντας το βήμα του. Στη συνέχεια, κι αφού την πλησιάζει, την ρίχνει στο έδαφος εφορμώντας επάνω της. Η κοπέλα τελικά καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της. 

Δείτε το βίντεο:

Η τέταρτη επίθεση του «δράκου»

Και τέταρτη επίθεση του «Δράκου των Εξαρχείων» σε γυναίκα που «έπεσε» στα χέρια του εξετάζουν οι άντρες της ασφάλειας. Σύμφωνα με το Mega, το βίντεο έχει σταλεί στις αστυνομικές αρχές ηλεκτρονικό αρχείο – ντοκουμέντο με βιντεοσκόπηση της επίθεσης, η οποία φέρεται να έγινε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου απογευματινές ώρες στην οδό Στουρνάρη.

Η άτυχη γυναίκα μπήκε σε πολυκατοικία, όπου ο δράστης την ακολούθησε. Μπήκαν μαζί στο ασανσέρ κι εκείνος εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη μαρτύρων αρχίζοντας να την παρενοχλεί. Το θύμα αντιστάθηκε και τελικά ο δράστης από ήχους αντιλήφθηκε την παρουσία άλλου άνδρα στους διαδρόμους της πολυκατοικίας, φοβήθηκε και έφυγε τρέχοντας.

Το βίντεο φέρονται να έχουν στείλει στην Αστυνομία γείτονες του θύματος, ενώ μετά την παραλαβή του οι αρχές επικοινώνησαν με τη γυναίκα ζητώντας της να καταθέσει όσα έζησε και να υποβάλει κι εκείνη, όπως και τα προηγούμενα θύματα, καταγγελία στο Τμήμα.

«Ήταν κάτωχρη από τον φόβο της»

Ο γιατρός που κυνήγησε τον «Δράκο των Εξαρχείων» και έσωσε τη συνάδελφό του περιέγραψε καρέ καρέ την επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα.

«Ευτυχώς ήταν κάτι που έληξε χωρίς να υπάρχει κάποιο δυστύχημα. Είχε πραγματικά παγώσει. Η φωνή της βγήκε ίσα ίσα, δεν κατάλαβα τι είχε πάθει», είπε αρχικά μιλώντας στο Mega.

«Φτάνοντας άκουσα τις φωνές και τράβηξα την πόρτα απότομα. Είπα «θα αφήσετε το ασανσέρ ελεύθερο;». Δεν είχα εντύπωση ότι κάτι κακό συνέβαινε. Με το που ανοίγω την πόρτα βγαίνει σφαίρα αυτός. Την είδα ότι ήταν κάτωχρη από τον φόβο της, κρατούσε τα πράγματά της», συμπλήρωσε ο συνάδελφος της γυναίκας.

Η στιγμή της επίθεσης στην 29χρονη

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες την περιοχής στο οποίο έχει καταγραφεί ο δράστης από την πρώτη επίθεση το πρωί της Δευτέρας εις βάρος 29χρονης γυναίκας, στην οδό Νικηταρά, φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο διακρίνεται ο δράστης να κυνηγά τη γυναίκα, τη ρίχνει κάτω, αλλά στη συνέχεια τρέπεται σε φυγή, αφού έγινε αντιληπτός. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένας περαστικός φθάνει στην 29χρονη για να τη βοηθήσει.





Πηγή

www.real.gr

Next Post