Στα μπλόκα οι αγρότες – Την Τρίτη οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα


Η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής έκλεισε από τις 10 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 8 το βράδυ ενώ τη Δευτέρα αγρότες από το μπλόκο των Μουδανίων θα σχηματίσουν μηχανοκίνητη πομπή με προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες της Χαλκιδικήςέκλεισαν την Εθνική Οδό Νέων Μουδανίων – Θεσσαλονίκης, και στα δύο ρεύματα με την κυκλοφορία να γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

«Έχουμε πέσει στο 80% μείωση παραγωγής, έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής κι αν δεν μας βοηθήσει η κυβέρνηση τα φορτηγά θα μείνουν εδώ, γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο να γυρίσουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος Μελισσουργών Χαλκιδικής, Αριστοτέλης Κασσανδρινός.

Νέο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στην Ερμίτσα από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας.

«Λογικά θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη το περισσότερο», είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παναιτωλίου, Βασίλης Τσέλιος.

Σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Άστρους προχώρησαν  αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας, οι οποίοι έκαναν μηχανοκίνητη πορεία, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της κωμόπολης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο των πεζών, τον οποίο απέκλεισαν για λίγες ώρες. Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στο Αίγιο.

Οι νεότερες αποφάσεις των αγροτών αναμένονται την Τρίτη, στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.





Πηγή

www.real.gr

Next Post