Αφγανιστάν: Βίντεο-σοκ με την εκτέλεση στρατηγού από τους Ταλιμπάν | ενότητες, κόσμος


Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου και καταγράφει την εκτέλεση του στρατηγού Χατζί Μουλάχ Ακχαζάι σε επαρχία του Αφγανιστάν.

Στα πλάνα που έρχονται στη δημοσιότητα, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μπαγίς στα βόρεια του Αφγανιστάν είναι γονατιστός με καλυμμένα τα μάτια και δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια.

Σύμφωνα με το Newsweek, οι Ταλιμπάν έψαχναν εδώ και καιρό τον Αχακζάι, που τους είχε πολεμήσει στο πλάι της κυβέρνησης, η οποία κατέρρευσε καθώς οι ισλαμιστές μαχητές προέλαυναν, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους τη χώρα.

«Τον είχαν περικυκλώσει οι Ταλιμπάν, και δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραδοθεί» είπε ο Βαζίρι. «Οι Ταλιμπάν τον στόχευαν επειδή ήταν υψηλόβαθμος αξιωματικός του χώρου των πληροφοριών». Ο Αχακζάι φαίνεται πως είναι ένας από πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης που στοχοποιούνται από τους Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την επέλαση των Ταλιμπάν, όπως είπε στο Reuters αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πλήθη συνεχίζουν όμως να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, που δεν κατονομάζεται.





Πηγή

www.real.gr

Next Post