Ζελένσκι: «Η χώρα προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια άμυνας» | ενότητες, κόσμος


Ο Ουκρανός Πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις του την παραμονή της επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η προστασία των συνόρων της Ουκρανίας είναι μια «διαρκή προτεραιότητα» και ότι η χώρα του είναι έτοιμη για όλα τα πιθανά σενάρια απέναντι στη Ρωσία και τη σύμμαχό της Λευκορωσία.

«Η προστασία των συνόρων μας, τόσο με τη Ρωσία όσο και με τη Λευκορωσία – είναι διαρκή προτεραιότητά μας», είπε ο Ζελένσκι σε ομιλία του μέσω βίντεο σήμερα το βράδυ. «Ετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά σενάρια άμυνας», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι έκανε τις δηλώσεις του την παραμονή της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λευκορωσία εν μέσω σεναρίων για μια πιθανή νέα επίθεση από τη Μόσχα και ισχυρισμών ότι αυτή θα μπορούσε να προέλθει από το έδαφος της Λευκορωσίας.

Στην ομιλία του, ο Ουκρανός Πρόεδρος απηύθυνε νέα έκκληση προς τα κράτη της Δύσης να παράσχουν στην Ουκρανία αποτελεσματική αεροπορική άμυνα. Παράλληλα τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται ορισμένες από τις πιο σκληρές μάχες.





Πηγή

www.real.gr

Next Post