ΗΠΑ: Ο αντικυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετέβη στο FBI για μια υπόθεση διαφθοράς | ενότητες, κόσμος


Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως 10 ετών για την κατηγορία της διαφθοράς, και έως 20 ετών για τις άλλες κατηγορίες, κυρίως της πλαστογραφίας εγγράφων.

Ο Δημοκρατικός αναπληρωτής κυβερνήτης της Νέας Υόρκης μετέβη σήμερα στην ομοσπονδιακή αστυνομία και παρουσιάστηκε ενώπιον δικαστού στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

«Ο Μπράιαν Μπέντζαμιν, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, κατηγορείται για διαφθορά και άλλα συναφή αδικήματα», επιβεβαιώνει το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, σε ανακοίνωση.

Ο 45χρονος αναπληρωτής κυβερνήτης «μετέβη στο FBI στο Μανχάταν σήμερα το πρωί και παρουσιάστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστού», διευκρινίζει.

Ο αιρετός άρχοντας κατηγορείται ότι από το 2019 «έκανε χρήση της εξουσίας του ως βουλευτής στο πολιτειακό κοινοβούλιο προκειμένου να εκτρέψει μια επιχορήγηση που διαχειρίζεται η πολιτεία (της Νέας Υόρκης) προς μια οργάνωση που ελέγχεται από έναν επενδυτή ακινήτων σε αντάλλαγμα των εισφορών στην εκστρατεία του για να εκλεγεί το 2021 στη θέση του ελεγκτή των δημοσίων οικονομικών της πόλης της Νέας Υόρκης».

Η επιχορήγηση, που ανερχόταν σε 50.000 δολάρια, είχε καταβληθεί σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ελέγχεται από τον επενδυτή ακινήτων.

Ο Μπράιαν Μπέντζαμιν κατηγορείται επίσης ότι παρείχε πλαστά έγγραφα κατά τη διάρκεια της δήλωσης υποψηφιότητάς του για τη θέση του αναπληρωτή κυβερνήτη στις εκλογές του 2022, και ότι “ενεπλάκη σε μια σειρά ψευδών και εξαπατήσεων για να κρύψει τον μηχανισμό διαφθοράς”.

Κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως 10 ετών για την κατηγορία της διαφθοράς, και έως 20 ετών για τις άλλες κατηγορίες, κυρίως της πλαστογραφίας εγγράφων.

Ο Μπράιαν Μπέντζαμιν ανήλθε στη θέση του αναπληρωτή κυβερνήτη της Νέας Υόρκης τον περασμένο Αύγουστο για να αντικαταστήσει την Κάθυ Χότσουλ, η οποία έγινε κυβερνήτης μετά την παραίτηση του προκατόχου της Άντριου Κουόμο, που κατηγορείτο για σεξουαλικές επιθέσεις.





Πηγή

www.real.gr

Next Post