Ιαπωνία: Ερευνητές έφτιαξαν μάσκες ανίχνευσης του κορωνοϊού χρησιμοποιώντας κύτταρα στρουθοκαμήλου – Βίντεο | ενότητες, κόσμος


Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν μάσκες που χρησιμοποιούν αντισώματα στρουθοκαμήλου για τον εντοπισμό του κορωνοϊού, λάμποντας κάτω από το υπεριώδες φως.

Η ανακάλυψη από τον Γιασουχίρο Τσουκαμότο και την ομάδα του στο Νομαρχιακό Πανεπιστήμιο του Κιότο στη δυτική Ιαπωνία θα μπορούσε να είναι ένα φθηνό τεστ του ιού στο σπίτι, ανέφεραν σε δελτίο τύπου.

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν δημιουργώντας ένα φίλτρο μάσκας επικαλυμμένο με αντισώματα στρουθοκαμήλου που στοχεύουν τον νέο κορωνοϊό, με βάση προηγούμενες έρευνες που έδειξαν ότι τα πουλιά έχουν ισχυρή αντίσταση στην ασθένεια.

Σε μια μικρή μελέτη, τα υποκείμενα της δοκιμής φορούσαν τις μάσκες και μετά από οκτώ ώρες, τα φίλτρα αφαιρέθηκαν και ψεκάστηκαν με μια χημική ουσία που λάμπει κάτω από το υπεριώδες φως εάν υπάρχει ο ιός. Τα φίλτρα που φορούσαν άτομα που είχαν μολυνθεί με COVID-19 έλαμπαν γύρω από τις περιοχές της μύτης και του στόματος.

Η ομάδα ελπίζει να αναπτύξει περαιτέρω τις μάσκες ώστε να λάμπουν αυτόματα, χωρίς ειδικό φωτισμό, εάν εντοπιστεί ο ιός.

Ο Τσουκαμότο, καθηγητής και πρόεδρος του πανεπιστημίου, έχει μελετήσει εδώ και χρόνια τις στρουθοκάμηλους, αναζητώντας τρόπους να προσαρμόσει τη δύναμη του ανοσοποιητικού τους για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών, των αλλεργιών και άλλων ασθενειών.

Ο Τσουκαμότο είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo ότι ανακάλυψε ότι ο ίδιος ήταν θετικός στον ιό COVID-19 αφού φόρεσε μία από τις ειδικές μάσκες, ενώ η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και μετά από εξέταση.

Δείτε το βίντεο:

Πηγη: Reuters





Πηγή

www.real.gr

Next Post