Λετονία: Τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ραγδαία άνοδο κρουσμάτων και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού | ενότητες, κόσμος


Η Λετονία κήρυξε σήμερα κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης διάρκειας τριών μηνών, λόγω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων Covid-19 που έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς ο εμβολιασμός του πληθυσμού παραμένει σε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.

Ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων κινείται πλέον σε πάνω από 1.000 σε αυτή τη χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 1,9 εκατομμύρια κατοίκους, ένας ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας υψηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλα τα κτίρια που είναι ανοιχτά στο κοινό και κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να εμβολιαστεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε σούπερ μάρκετ και μόνο τα καταστήματα που θεωρούνται απαραίτητα θα έχουν άδεια να ανοίγουν τα Σαββατοκύριακα.

Όλοι οι Λετονοί ενθαρρύνονται σε τηλεργασία σε όποιες περιπτώσεις αυτό είναι δυνατόν.

«Σας ζητώ να μην συναθροίζεστε, μην πηγαίνετε σε επισκέψεις και να μειώσετε τις σωματικές επαφές σας», έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός Κριστιάνις Κάρινς.

Τα νοσοκομεία της Λετονίας είναι κατακλυσμένα από ασθενείς με Covid.

«Αναγκαστήκαμε να μην δεχόμαστε άλλους ασθενείς που έχουν διαγνώσεις που δεν είναι απειλητικές για τη ζωή. Οι ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν καν να απαντούν σε όλες τις κλήσεις», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Κάρλις Ρασένις, επικεφαλής της ένωσης νέων γιατρών σε συνέντευξη Τύπου.

Μόλις το 48% των Λετονών είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της νόσου, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.





Πηγή

www.real.gr

Next Post