Μηταράκης: Η χώρα δέχεται επίθεση προπαγάνδας από τους λαθροδιακινητές επειδή φυλάττει τα σύνορά της | ενότητες, πολιτική


Κατηγορηματική διάψευση σε καταγγελία εξαφάνισης μεταναστών στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας.

Για οργανωμένη επίθεση προπαγάνδας την οποία αντιμετωπίζει η χώρα από κυκλώματα λαθροδιακινητών που χάνουν τεράστια ποσά λόγω της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων μίλησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Κρίτωνα Αρσένη ο οποίος έφερε στη Βουλή καταγγελία για “εξαφάνιση” μεταναστών στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας ο Υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό στα αρχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους fake news διακινούνται από όσους χάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 ανέφερε ότι η είδηση για κατοίκους οι οποίοι προσέφεραν νερό και τροφή σε μετανάστες οι οποίοι έφτασαν με σκάφος στο Βασιλίτσι έπαιξε σε ΜΜΕ. Ακολούθως ωστόσο σύμφωνα με καταγγελίες οι μετανάστες μπήκαν σε αυτοκίνητα του λιμενικού και εξαφανίστηκαν. “Τι κάνετε ; Εκπαιδεύετε τα Σώματα Ασφαλείας να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους;” είπε ο κ. Αρσένης.

“Είναι αυτονόητο ότι δεν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Φέτος έχουμε πολύ αυξημένες ροές από Τουρκία προς Ιταλία.7.000 άτομα έφτασαν από  τα τουρκικά παράλια προς Ιταλία. Η χώρα δέχεται ενορχηστρωμένη επίθεση για την προστασία των συνόρων της. Η μείωση ροών έχει στερήσει εκατοντάδες εκατομμύρια στη βιομηχανία λαθροδιακινητών. Η χώρα μας φυλάει τα σύνορα της και θα συνεχίσει να τα φυλάει” είπε ο κ. Μηταράκης.





Πηγή

www.real.gr

Next Post