Μακρόν: «Η Γαλλία δεν θα αφήσει τη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο» – Τέσσερις ύποπτοι διακινητές συνελήφθησαν | ενότητες, κόσμος


«Η Γαλλία δεν θα αφήσει τη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μετά τον θάνατο τουλάχιστον 31 μεταναστών στη Μάγχη, ζητώντας την “άμεση ενίσχυση των μέσων της υπηρεσίας Frontex στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφωνά με το Ελιζέ.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ζητεί επίσης “έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών αρμοδίων για τη μεταναστευτική πρόκληση και δηλώνει ότι θα γίνουν όλα για να βρεθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι” αυτού του δράματος.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Ντερμανέν δήλωσε ότι τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι διακινητές που έχουν “άμεση σχέση” με το ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 31 μετανάστες.

“Θέλω εδώ να πω ότι οι πρώτοι υπεύθυνοι αυτής της επονείδιστης κατάστασης είναι οι διακινητές”, πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας από το Καλαί. Ζήτησε επίσης “διεθνή συντονισμένη πολύ σκληρή απάντηση” απέναντι σε αυτό το δράμα “που μας επηρεάζει όλους”.

Ο Ντερμανέν είπε ότι τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την ανατροπή της λέμβου τους κατά τον διάπλου της Μάγχης με προορισμό τη Βρετανία. Συνολικά, 33 άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα, 31 άνθρωποι χάθηκαν και 2 διασώθηκαν. Διευκρίνισε πως πέντε γυναίκες και ένα κοριτσάκι περιλαμβάνονται στους νεκρούς.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι “πρέπει να συνεργαστούμε με τη Βρετανία για την καταπολέμηση αυτών των διακινητών”. Είπε ότι είναι σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τις βρετανικές αρχές.

Η απάντηση μετά το σημερινό συμβάν πρέπει να έρθει επίσης από τη Βρετανία, τόνισε ο Ντερμανέν.

“Είναι σαφώς η χειρότερη τραγωδία (με μετανάστες) που έχουμε δει”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.





Πηγή

www.real.gr

Next Post