Παπανδρέου: Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της ΝΔ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξιοπιστία και δεν εμπνέει | ενότητες, πολιτική


Από την πλατεία μπροστά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνθηκε απόψε σε εκατοντάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του. Τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ μίλησε για παρεμβάσεις ώστε να επηρεαστεί το τελικό αποτέλεσμα.  

Είπε ο κ. Παπανδρέου: «Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ εκθείασε και τον συνεχή αγώνα της Φώφης Γεννηματά, για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει.

Συμπλήρωσε λέγοντας πως «αν θέλουμε να επιτελέσουμε ως δημοκρατική προοδευτική παράταξη τον ιστορικό μας ρόλο, η επιλογή είναι μια: Υπέρβαση, ανατρεπτικά, δημοκρατικά και προοδευτικά, με τη δική μας παράταξη μεγάλη και δυνατή».  

Μίλησε για απόπειρα χειραγώγησης της παράταξης υποστηρίζοντας: «Μας αντιμάχονται με ύπουλα μέσα, και με χτυπούν και προσωπικά. Γιατί; Για να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να τους αποκαρδιώσουν. Είναι γνωστή η μέθοδος, παντού στον κόσμο. Αλλά δεν θα το καταφέρουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε την απόπειρα επηρεασμού των εσωκομματικών εκλογών μέσω των δημοσκοπήσεων. «Αναλογιστείτε, πώς είναι δυνατόν να δείχνουν την παράταξή μας να αυξάνει τη δύναμή της, ακόμη και κατά σχεδόν 50%, αλλά όλα τα άλλα να τα φέρνουν στα μέτρα τους; Με δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές μας εκλογές που οι ίδιοι παραδέχονται ότι δεν έχουν καμιά αξία. Δημοσκοπήσεις με δείγμα 100 ανθρώπων – είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας;

Γιατί; Γιατί κάποιοι θέλουν να διαμορφώσουν ένα αποτέλεσμα που τους βολεύει. Πρόκειται για απροκάλυπτη παρέμβαση στους θεσμούς της δημοκρατίας. Το κόμμα μας, θα εξετάσει αυτό το μείζον ζήτημα που το συναντάμε παντού στον κόσμο πια, και θα διερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ρύθμισης αυτού του χώρου, που δεν λογοδοτεί πουθενά», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ανέφερε ότι η δημοκρατία και η πολιτική πρέπει να βρουν τα πραγματικά τους, δημιουργικά περιεχόμενα και η μετάβαση στη νέα εποχή να γίνει, δημοκρατικά, με δικαιοσύνη, συμμετοχικά. «Πρώτο βήμα, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη.

Να κάνουμε αυτές τις εκλογές γιορτή δημοκρατίας, γιορτή συμμετοχής.

Σας καλώ να συμβάλετε με όλες σας τις δυνάμεις για να ξεπεράσουμε και την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Να πάρετε την παράταξή μας στα χέρια σας».

«Εμείς ό,τι δώσαμε μέχρι τώρα, το δώσαμε για την πατρίδα. Δεν θα χτίζουν άλλοι καριέρες και κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες στις δικές μας πλάτες και στο μέλλον. Ως εδώ!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Αφήνοντας αιχμές για συνυποψηφίους του, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί, την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημα της ΝΔ, που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο, μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και ένα πράσινο ήλιο». Κάλεσε δε, τους δημοκρατικούς πολίτες να τον ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, «το διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής».

Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι ετοίμασε ένα «τυφλό» κυβερνητικό σχέδιο, χωρίς διάλογο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς «κλείνει» το μάτι μόνο στους μεγάλους παίκτες.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε έντονη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είπε ότι «δεν έχει αξιοπιστία» και ως κυβέρνηση, όχι μόνο δεν προώθησε θετικές για τους πολίτες μεταρρυθμίσεις, αλλά διέλυσε τα μεσαία στρώματα. «Σήμερα ως αντιπολίτευση δεν εμπνέει, ούτε κερδίζει την εμπιστοσύνη των προοδευτικών ψηφοφόρων» παρατήρησε.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε την έξαρση της πανδημίας, αποδίδοντας μεγάλες ευθύνες στη κυβέρνηση για την κρίσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.  

«Πόσες φορές δεν πανηγύρισε με διαγγέλματα το τέλος της πανδημίας; Όμως, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί έγινε άναρχα το άνοιγμα μετά την πρώτη πετυχημένη φάση του lockdown. Ούτε και γιατί τα νοσοκομεία μας βρέθηκαν για μια ακόμα φορά χωρίς το κατάλληλο προσωπικό. Και με εργαζόμενους που μόνο ικανοποιημένοι δεν είναι». Επίσης της καταλόγισε ευθύνες για την αποδυνάμωση του ΕΣΥ.

Παρόντες στην ομιλία του κ. Παπανδρέου ήταν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς και οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Τόνια Αντωνίου και Γιώργος Καμίνης. Επίσης οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Κατερίνα Μπατζελή, Έφη Χαλάτση.

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους σε γνωστό νεανικό στέκι του Θησείου, και αργότερα επισκέφτηκε εργαζόμενους σε γνωστή εταιρία delivery.





Πηγή

www.real.gr

Next Post