Σεξουαλικό σκάνδαλο και κατασκοπεία «κλυδωνίζει» την κυβέρνηση της Αγκυρας | ενότητες, κόσμος


Ανώτεροι αξιωματούχοι του στρατού που φέρονταν να εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα και εκβιάζονταν από μία εγκληματική οργάνωση που επιχειρούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, είχαν πάρει προαγωγή στις Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, αποκαλύπτει το Nordic Monitor.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται τον Μάιο του 2012, όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα σπίτια και τα γραφεία μελών της εγκληματικής οργάνωσης και βρήκαν σκληρούς δίσκους, στικάκια και εκατοντάδες βίντεο που κατέγραφαν «ροζ σκάνδαλα» με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων. Στα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για τις Ενοπλες Δυνάμεις κατέληξαν ερευνητές που εργάζονται για το γραφεία της Εισαγγελίας στη Νικομήδεια. Αστυνομικοί εισέβαλαν στην εξοχική κατοικία του αρχηγού της οργάνωσης, Μπιλγκίν Οζκαϊνάκ (ΦΩΤΟ), όπου και ανάκαλυψαν ένα φάκελο με το κωδικό όνομα «Πανδώρα».

Η οργάνωση φέρεται να χρησιμοποιούσε γυναίκες-συνοδούς που προσέφεραν σεξουαλικές χάρες στους αξιωματούχους ή και δωροδοκίες με αντάλλαγμα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες. Οσοι δεν υπέκυπταν, εκβιάζονταν…

Οπως για παράδειγμα ο αντισυνταγματάρχης Χαλίλ Ακάρ που φέρεται να εκβιαζόταν με ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν να συνευρίσκεται ερωτικά με αγόρια κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Πουκέτ.

Παρά τις αποκαλύψεις γύρω από το όνομά του, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος κατάφερε να γλιτώσει από ποινικές έρευνες με την προστασία της κυβέρνησης Ερντογάν, ενώ υπηρέτησε ως διοικητής μέχρι και τον Αύγουστο του 2016, όταν προήχθη σε επικεφαλής του Τμήματος Διοίκησης Προσωπικού στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ενα ακόμα πρόσωπο που φαίνεται να συμμετείχε στα ροζ βίντεο ήταν ο αντισυνταγματάρχης Γιουκσέλ Κολτσού, ο οποίος επίσης κράτησε τη θέση του στον τουρκικό στρατό. Για την εγκληματική οργάνωση υποχρεώθηκε να εργαστεί και ο Ιλκάι Αλτιντάγκ, αξιωματικός της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με μία γυναίκα-συνοδό ονόματι Εσρά. Η κυβέρνηση Ερντογάν φέρεται να παρείχε πολιτική κάλυψη και στον Αλτιντάγκ. 





Πηγή

www.real.gr

Next Post