Βαρουφάκης: Νοιώθουμε μα μεγάλη μεταστροφή του κόσμου απέναντι στο ΜέΡΑ 25 τους τελευταίους τέσσερις μήνες | ενότητες, πολιτική


Την αισιοδοξία του για την πορεία του ΜεΡΑ 25, αλλά και την προσήλωσή του στις αρχές και τις διακηρύξεις του, εξέφρασε ο Γραμματέας του κόμματος, Γ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε μέσω του Youtube.

O κ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν αμφισβητεί μεν τις δημοσκοπήσεις που δίνουν γύρω στο 3% στο κόμμα του, σημείωσε όμως, ότι «εμείς προτιμούμε να εξαφανιστούμε, παρά να πούμε πράγματα που θα μας κάνουν αρεστούς αλλά δεν πιστεύουμε».

«Ο κόσμος θα μας κρίνει», είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «με πολύ μεγάλη περιέργεια θα δούμε τι θα πάρουμε στις κάλπες. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, ιδίως τους τελευταίους 4 μήνες νιώθουμε μια μεγάλη μεταστροφή του κόσμου απέναντι σ’ εμάς».

Απαντώντας σε ερώτηση για την σχέση του με τον πρωθυπουργό ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είχε δηλώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος που δείχνει έναν πολιτικό πολιτισμό, δείχνει να θέλει να εγκαθιδρύσει έναν πολιτικό πολιτισμό και αυτό είναι πολύ θετικό. Οι πρώτες μας συναντήσεις ήταν σε αυτή τη βάση, είπε και πρόσθεσε:. «Πρέπει να σας πω ότι μ’ έχει απογοητεύσει τον τελευταίο καιρό. Από το καλοκαίρι και μετά βλέπω μία συμπεριφορά η οποία δεν συνάδει μ’ αυτό που ήθελα να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε. Τι να πετύχουμε; Μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση μέσα σε πολιτισμένο πλαίσιο και με τη δυνατότητα συνεργασίας σε κάποια πράγματα όπου θα υπάρξει κοινωνικό όφελος».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι «ευχής έργον θα ήταν να έχουμε μία κυβέρνηση η οποία κάνει αυτά που χρειάζεται ο τόπος. Το πρόβλημα είναι ότι διαφωνούμε μεταξύ μας για το ποια είναι αυτά που χρειάζεται ο τόπος. Για να έχεις μία κυβέρνηση σοβαρή, πρέπει να έχει μία αρχή, μέση και τέλος η πολιτική της. Δεν βλέπω πώς μπορούμε εμείς, ως ΜέΡΑ25, να συγκυβερνήσουμε με οποιοδήποτε από τα κόμματα που έχουν υπογράψει μνημόνιο. Και αυτό δεν είναι βεντέτα εναντίον μνημονιακών κομμάτων, είναι ότι έχουμε βασική διαφορά».





Πηγή

www.real.gr

Next Post