Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Γάλλο ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ – Τι του είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ | ενότητες, κόσμος


Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας Ερίκ Ζεμούρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον κάλεσε να μην υποχωρήσει στην πίεση από τα μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV επικαλούμενο πηγές από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Ζεμούρ.

Η προεδρική εκστρατεία του Τραμπ το 2016 είναι συχνά σημείο αναφοράς για την τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία του γάλλου πρώην τηλεοπτικού σχολιαστή Ζεμούρ, ο οποίος έχει καταδικαστεί πολλές φορές για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ο ίδιος ο Ζεμούρ αρνείται ότι είναι ρατσιστής.

“Ο Ερίκ Ζεμούρ και ο αμερικανός πρώην πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για περίπου 40 λεπτά χθες”, μετέδωσε το δίκτυο BFM επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στο γάλλο υποψήφιο.

Ένας εκπρόσωπος του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ζεμούρ επιβεβαίωσε στο Twitter ότι έγινε το τηλεφώνημα λέγοντας ότι η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε χθες το απόγευμα.

Εκπρόσωποι του Τραμπ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν.

Με παρόμοιο τρόπο με εκείνον του Τραμπ ο Ζεμούρ επιδιώκει να εμφανιστεί ως αουτσάιντερ, ανεξάρτητος από τα παραδοσιακά κόμματα και το γαλλικό πολιτικό κατεστημένο, και βασίζεται στο ότι είναι διάσημος και έχει μεγάλο ρεύμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το BFM TV μετέδωσε ότι ο Τραμπ είπε στον Ζεμούρ ότι προκειμένου κάποιος να κερδίσει τις εκλογές δεν θα πρέπει ποτέ να αλλάζει την πολιτική γραμμή του.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο που διαθέτει το BFM TV από πηγές από το στρατόπεδο του Ζεμούρ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ του είπε να μην αλλάξει ποτέ αν θέλει να κερδίσει και να διατηρήσει την αυθεντικότητα και το “θάρρος” του.

Ο Ζεμούρ έρχεται τέταρτος στην πρόθεση ψήφου και συναγωνίζεται την Μαρίν Λεπέν, την αρχηγό του Εθνικού Συναγερμού η οποία στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των ακροδεξιών ψηφοφόρων έρχεται δεύτερη με αμφότερους τους υποψήφιους να ευελπιστούν να επικρατήσουν του προέδρου Μακρόν στις εκλογές του Απριλίου.

Στην προεκλογική της εσκτρατεία για την προεδρία το 2017, η Λεπέν επιχείρησε να δείξει την εγγύτητά της με τον Τραμπ όταν ταξίδεψε στην έδρα των επιχειρήσεών του στο Μανχάταν, αλλά έφυγε από εκεί διακριτικά όταν δεν την υποδέχτηκε κανένας.





Πηγή

www.real.gr

Next Post