Γιώργος Τσίπρας: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός – Υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας από χωρίς σχέδιο αγορές όπως τα έξι Rafale | ενότητες, πολιτική


Πολλές συζητήσεις προκαλεί η δήλωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα στο νομοσχέδιο για την πρόσκτηση των φρεγατών Belharra, των πολεμικών αεροσκαφών Rafale και των τορπιλών πως η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός.

 Έχοντας προηγουμένως επιχειρηματολογήσει ως προς το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει τα Rafale εμμένοντας στο κόστος, στο ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός και σε αλόγιστη οικονομική διαχείριση ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν ισχύει πάντα ότι απλώς η αγορά ενός εξοπλισμού ενισχύει την άμυνα της χώρας.

Εν συνεχεία όμως πρόσθεσε: “Το ζήτημα  της  εξωτερικής  πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας  είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας. Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλιότερα  που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του Στέητ Ντιπάρτμεντ συνδέθηκαν  με την  κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά οπλικού συστήματος” είπε εννοώντας ότι η διπλωματία και η σθεναρή εξωτερική πολιτική είναι αυτή που φέρνει αποτελέσματα .





Πηγή

www.real.gr

Next Post