ΥΠΕΞ Βρετανίας: Η Δύση χρειάζεται να εξασφαλίσει ότι αποδεκατίζεται η ρωσική οικονομία | ενότητες, κόσμος


Η Δύση χρειάζεται να εξασφαλίσει ότι η ρωσική οικονομία αποδεκατίζεται ώστε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να μην μπορεί να συνεχίσει την εισβολή του στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

“Χρειαζόμαστε να (…) υποβαθμιστεί η ρωσική οικονομία”, σημείωσε η Τρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Λιθουανία.

“Χρειαζόμαστε να εξασφαλίσουμε (…) ότι η ρωσική οικονομία αποδεκατίζεται ώστε να μην μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον Πούτιν και την πολεμική μηχανή”, πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποσυνδέσει όλες τις ρωσικές τράπεζες από το σύστημα πληρωμών SWIFT και να σταματήσει να εισάγει ενέργεια από τη Ρωσία, δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις έπειτα από συνάντηση που είχε σήμερα με την Βρετανίδα ομόλογό του Τρας.

“Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε όλες οι ρωσικές τράπεζες να αποσυνδεθούν από το SWIFT, πρέπει να τολμήσουμε να αρνηθούμε τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία στην Ευρώπη”, σημείωσε ο Λαντσμπέργκις από το Βίλνιους.





Πηγή

www.real.gr

Next Post