ΣΥΡΙΖΑ: Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά – Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα, ξεπουλάει τα εργαλεία της | ενότητες, πολιτική


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στα Χανιά, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν οι αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας με τον κ. Σουρλέτη να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμμορφωθεί, καθώς και για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει.

Όπως υποστήριξε, «η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα, ξεπουλάει τα εργαλεία της. Σε μια στιγμή έντονης ενεργειακής κρίσης πουλάει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ξένα funds. Θα έπρεπε χθες να είχαν μειωθεί οι ΕΦΚ στα καύσιμα και ο ΦΠΑ. Γιατί όλοι ξέρουμε πως σήμερα η παραγωγή, τα μεταφορικά, το να ζεστάνεις το σπίτι σου, έχουν κόστος αβάσταχτο. Και αυτά που ανακοινώνουν είναι μέτρα-ασπιρίνες».

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι σε μια περίοδο κρίσης η ΔΕΗ. αλλά και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας κεδροσκοπούν σε βάρος των πολιτών.

Όπως ανέφερε, «η ΔΕΗ, που δεν είναι δημόσια πια, μαζί με άλλες επιχειρήσεις, κερδοσκοπούν σε βάρος των πολιτών. Ας πάψουν να κρύβονται πίσω από τις διεθνείς τιμές. Ναι, οι επιπτώσεις τους είναι υπαρκτές, αλλά δεν μπορούν να δικαιολογήσουν το σημερινό ύψος των τιμών. Πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ουκρανία χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιβάλλεται ακόμη περισσότερο να επιμείνουμε στο δρόμο της ειρήνης και της διπλωματίας. Αυτή η αδικαιολόγητη και καταδικαστέα εισβολή των Ρώσσων στο ουκρανικό έδαφος δεν πρέπει να γίνει τελικά αφορμή ώστε όλοι τελικά να οδηγηθούμε σε ένα καθεστώς ψυχρού πολέμου και μέσα από τους υπερεξοπλισμούς τελικά να την πληρώσουν οι ίδιοι οι λαοί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: zarpanews.gr





Πηγή

www.real.gr

Next Post